Neith Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Cześć, Mam pomysł na usprawnienie komunikacji w grze, które może pozytywnie wpłynąć na doświadczenie graczy i zacieśnić społeczność na serwerze. Chodzi o dodanie trybu wiadomości offline. Poniżej przestawiam kilka powodów, dla których ta funkcja mogłaby przynieść korzyści zarówno graczom, jak i administracji: 1. Poprawa komunikacji między graczami: Obecnie, jeśli gracz jest offline, nie ma łatwego sposobu, by zostawić mu wiadomość. Tryb wiadomości offline pozwoliłby utrzymać kontakt między członkami gildii, partnerami handlowymi czy znajomymi w dowolnym momencie. 2. Zwiększenie aktywności w grze: Gracze, którzy otrzymają wiadomości podczas swojej nieobecności, będą bardziej zmotywowani, aby zalogować się i odpowiedzieć. To dodatkowo zwiększy zaangażowanie na serwerze. 3. Nowe możliwości handlu: Tryb ten ułatwiłby komunikację przy negocjacjach handlowych. Gracze mogliby np. zostawić ofertę na zakup lub sprzedaż przedmiotów bez konieczności bycia online jednocześnie. 4. Personalizacja wiadomości: Dodanie opcji automatycznej odpowiedzi (np. "Nie ma mnie obecnie w grze, odezwę się później.") sprawiłoby, że gracze czuliby się bardziej związani z serwerem, a komunikacja stałaby się płynniejsza. 5. Ułatwienie organizacji gildii: Gildie mogłyby skuteczniej koordynować swoje działania, planować wypady czy przekazywać informacje o eventach nawet wtedy, gdy nie wszyscy członkowie są jednocześnie online. Propozycja techniczna: Tryb wiadomości offline mógłby działać w prosty sposób: Gracz wysyła wiadomość komendą (np. /msg NazwaGracza Wiadomość). Wiadomość trafia do skrzynki odbiorcy, która byłaby dostępna po zalogowaniu się. Opcjonalnie, powiadomienie o nowych wiadomościach mogłoby pojawiać się przy logowaniu (np. „Masz 2 nowe wiadomości.”). Wprowadzenie takiej funkcji to nie tylko ukłon w stronę graczy, ale także innowacja, która mogłaby wyróżnić PandoraMT2 spośród innych serwerów. Tego typu rozwiązania pokazują, że administracja dba o jakość rozgrywki i potrzeby społeczności. Mam nadzieję, że rozważycie tę propozycję! Pozdrawiam serdecznie i życzę dalszych sukcesów w rozwijaniu serwera, Neith 7 1 Cytuj
Tokky Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Z tym wyróżnieniem na tle innych serwerów to bym polemizował, praktycznie wszędzie widziałem tę opcję tylko nie tu. Co do samego pomysłu jestem na tak, denerwuje brak tego zwłaszcza jak ktoś zmienia ch np i trzeba pisać dwa razy te samą wiadomość. W zasadzie nie wiem czemu tej funkcji na serwerze nadal nie ma :p 3 Cytuj
konrad Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Był taki temat o odrzucili nękanie graczy się zacznie na NIE 1 Cytuj
Tokky Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 30 minut temu, konrad napisał(a): Był taki temat o odrzucili nękanie graczy się zacznie na NIE Jakie nękanie graczy? Pw mozna zablokowac, rownie dobrze mozna dodac funkcje bloku pojedynczego gracza w okienku szeptu :D A ksucie to w tym wypadku nie jest forma nękania? A dozwolone xD Cytuj
Youki Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Na TAK Irytujące jest pisanie tej samej wiadomości kilka x. Cytuj
OwOcowa Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 nieee, za dużo spamu by powstawało Cytuj
Neron Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Jeżeli byłaby możliwość wyłączenia w opcjach gry to 2 Cytuj
Neoras Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Popieram pod warunkiem wymienionym przez kawalera wyżej. 1 Cytuj
UbajOfficial Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 na tak, + jeszcze opcja ignoruj gracza obok nicku w wiadomości 2 Cytuj
Wsciekly83 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Ogolnie na W dniu 27.12.2024 o 12:29, UbajOfficial napisał(a): na tak, + jeszcze opcja ignoruj gracza obok nicku w wiadomości A co do komentarza jednej z osób. Była już kiedyś taka propozycja z mojej strony, lecz została odrzucona. Cytuj
Małgorzata Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Jejkuu bardzo tego brakowało, cieszę się, ze wróciły rozmowy na ten temat, NA TAK ! 1 Cytuj
Yozixv1 Opublikowano Piątek o 00:02 Opublikowano Piątek o 00:02 Jasne, ze tak mozna komus przed spaniem napisac mile slowka, aby nie mogl zasnac i potem jak wstaniesz znow ! 1 Cytuj
xFilip3k Opublikowano Sobota o 16:30 Opublikowano Sobota o 16:30 3 Razy na tak, przechodzisz dalej :D 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi