reyz1 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Aktualny system wbijania lege kd mimo, że nie jest jakoś strasznie drogi to jest bardzo odpychający dla wielu graczy (zwłaszcza nowych, którzy zaczynają grę na s2) przez co nawet się za to nie zabierają / kończą grę a w konsekwencji jest mniej osób do rywalizacji na skończonych postaciach. Aktualnie na wytworzenie lege kd+5 potrzeba średnio ~16600 odłamków czyli 830 bryłek + 5/6 metali+ zakładając, że ulepszamy nimi od +2. Przy aktualnych 50% na wbicie takiego kd potrzeba średnio dwóch prób (~33200 odłamków) czyli wychodzi około ~1660 bryłek za wytworzenie itemka z lege kd+5. Moja propozycja to 100% na włożenie lege kd przy jednoczesnym zwiększenie kosztu wymaganych odłamków np. z 750 za legendarny kamień (ulepszacz) do np. 2000 (może być mniej lub więcej przy 1500 odłamach i 100% na wbicie koszt itemka z kd pozostałby taki jak jest aktualnie na serwie). Przy 2000 odłamkach średnio na wytworzenie KD+5 potrzeba będzie ~44260 odłamków czyli ~2213 bryłek na wytworzenie przedmiotu z wbitym lege kd. Koszt wytworzenia itemu z wbitym lege kd+5 byłby wyższy niż aktualnie na serwerze, natomiast sam system byłby bardziej przyjazny graczom niż aktualny system, ponieważ element losowości i palenia zostałby jedynie przy ulepszaniu kd do+5 i nawet przy spaleniu np. z +4 na +5 nadal zostaje się wtedy z "czymś" bo dalej zostajemy z kd+4 a nie traci się całego progresu jak jest to aktualnie przy spaleniu całego kd podczas próby włożenia go do itemu. Dzięki takiemu rozwiązaniu więcej graczy próbowałoby samodzielnie wbijać te kd do itemów, bo jest tutaj widoczny progres i mając już np. kd+4 raczej mało kto się podda jak spali mu na +5 będąc już tak blisko końca, w przeciwieństwie do aktualnego systemu gdzie tracimy cały progres przy nieudanej próbie wbicia kd. A im więcej osób próbuje wytwarzać lege kd tym większa rywalizacja i lepsza ekonomia na serwerze bo przy wytwarzaniu lege kd przepala się dużo bryłek. 1 2
reyz1 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2024 10 minut temu, Kubu? napisał(a): Nie. a napiszesz dlaczego nie? xd bo coś czuję, że pewnie nawet nie zrozumiałeś bo nie wiesz jak działają %
Kubu? Opublikowano 23 Grudnia 2024 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Wsadziłem tu więcej kd’kow do stalek niż ty masz lat, bez obrazy, 5x tyle spaliłem, było multum propozycji o tematyce leg kd i to nie przejdzie, co z ludźmi którzy się męczyli i stracili kilka tysięcy bryłek na to? jest jak jest i tak zostanie, przynajmniej stalki i bronie mają swoją cenę.
Kubu? Opublikowano 23 Grudnia 2024 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Nie chcesz się męczyć płacisz trzy stówki za stalke od kogoś i już, jeśli nie chcesz płacić to się męczysz yo.
Satanist Opublikowano 23 Grudnia 2024 Opublikowano 23 Grudnia 2024 aha daily debilna propozycja dnia zaliczona
JKM Opublikowano 23 Grudnia 2024 Opublikowano 23 Grudnia 2024 11 minut temu, Kubu? napisał(a): Wsadziłem tu więcej kd’kow do stalek niż ty masz lat, bez obrazy, 5x tyle spaliłem, było multum propozycji o tematyce leg kd i to nie przejdzie, co z ludźmi którzy się męczyli i stracili kilka tysięcy bryłek na to? jest jak jest i tak zostanie, przynajmniej stalki i bronie mają swoją cenę. Jak widać miał racje, że nie zrozumiałeś xd Może zamiast wsadzac kd do stalek udaj się na jakieś korki z matematyki na poziomie podstawówki albo czytania ze zrozumieniem bo chyba nie wiesz, że 1600b to mniej niż 2200 bryłek czyli w tej propozycji koszt byłby wyższy niż aktualny xd ale jak widać po tobie i kilku innych osobach wyżej mało inteligenta spolecznosc metina dalej ma problemy z liczeniem i czytaniem xd
Kubu? Opublikowano 23 Grudnia 2024 Opublikowano 23 Grudnia 2024 2 minuty temu, JKM napisał(a): Jak widać miał racje, że nie zrozumiałeś xd Może zamiast wsadzac kd do stalek udaj się na jakieś korki z matematyki na poziomie podstawówki albo czytania ze zrozumieniem bo chyba nie wiesz, że 1600b to mniej niż 2200 bryłek czyli w tej propozycji koszt byłby wyższy niż aktualny xd ale jak widać po tobie i kilku innych osobach wyżej mało inteligenta spolecznosc metina dalej ma problemy z liczeniem i czytaniem xd Przeczytałem, lecz nadal jestem na nie, mimo zwiększenia o wiele kosztów, po prostu to jest bez sensu i tyle, jest ryzyko jest zabawa, a ty może zamiast płaczu nad spalonym kd’czkiem w gierce idź do pracy zarób pieniądz i sobie go kup, albo odpuść bieganie z Leg kd.
JKM Opublikowano 23 Grudnia 2024 Opublikowano 23 Grudnia 2024 1 minutę temu, Kubu? napisał(a): Przeczytałem, lecz nadal jestem na nie, mimo zwiększenia o wiele kosztów, po prostu to jest bez sensu i tyle, jest ryzyko jest zabawa, a ty może zamiast płaczu nad spalonym kd’czkiem w gierce idź do pracy zarób pieniądz i sobie go kup, albo odpuść bieganie z Leg kd. No przeczytales ale nie zrozumiales xd Przeciez nadal masz szanse na spalenie przy ulepszaniu kd do +5 a przy ilosci 2000 odlamkow zamiast 750 taka proba z 4 na 5 to jak aktualnie od 0 do 5
Kubu? Opublikowano 23 Grudnia 2024 Opublikowano 23 Grudnia 2024 No i co to ma do tego? Jestes upośledzony czy udajesz? Jestes typem który wszystko by chciał mieć a jak najmniej robić, spali to spali i tyle, nie masz co sie pocić bo i tak wam to nie przejdzie płaczki debilny pomysł pozdroooooooooooo
Kubu? Opublikowano 23 Grudnia 2024 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Bonusy z Kamieni są konkretne, dlatego też konkretnie trzeba się powkurwiac przy kuciu tego pięknego kamyczka
Admin Opublikowano 23 Grudnia 2024 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zmiany w tym systemie poskutkują szybszym zakończeniem rozgrywki, potem każdy płacz iż nie ma co robić i kiedy następny sezon, tak więc odpada. Pomyślcie nad propozycjami wyciągającymi nadmiary rzeczy z serwera, fajnie rozwijają grę byle nie coś nieosiągalnego dla przeciętnego gracza. 2
Rekomendowane odpowiedzi