Feksa Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) NIck z gry: Feksa Opis: Witam wszystkich forumowiczów, post dotyczy dysproporcji zarobku z łowienia wzgledem górnictwa. Na serwerze został zmieniony system górnictwa ze względu na to że przetopy możemy pozyskać u npc w m1. Testowałem zarobek na łowieniu oraz z górnictwa, kwota z górnictwa to 1/10 zarobku z łowienia (grałem na s1 gdzie kilof miałem +5 a wędke +4). Moja propozycja to zwiększenie ilości dropu sztabek z 3-5szt na np 5-7szt. W itemshopie również możemy pozyskać strój,fryzurę oraz kilof górnika które po zsumowaniu dają 25% więcej na podwójny drop sztabek (koszt tego zestawu to 1875sm) Jak myślicie ile trzeba było by kopać by to się w jakikolwiek sposób zwróciło nie mówiąc o proficie kopiąc z tym zestawem? No właśnie. Wbijanie kilofa względem wbicia wędki na kolejne poziomy to o dużo większe wyzwanie. Moja druga propozycja to po prostu w momencie podwójnego wydobycia otrzymanie podwójnego punktu na kilof. To wszystko, dziękuje za uwagę, jeżeli jesteś za, zostaw komentarz w poście, pozdrawiam :) Edytowane 17 Stycznia przez Feksa 4 Cytuj
Fredek Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Jestem za. Nie kupowałem wspomagania do górnictwa bo jest nie opłacalne względem zarobku z żył. 2 Cytuj
BielikSv7 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Podbijam temat - nawet przydałyby się misje z rudą :) A ich nie ma, więc system górnictwa jest niszowy. Pomijając ten fakt, bo nie jest to aż tak konieczne - zdecydowanie należałoby podbić szanse i ilość sztabek. Cytuj
Knight Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Godzinę temu, BielikSv7 napisał(a): A ich nie ma, więc system górnictwa jest niszowy. I taki w sumie pozostanie . Kopanie jest zbyt proste w stosunku do łowienia, ale zostawię otwarte do dalszej dyskusji. Cytuj
SiejeZło Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia @ Knight pewnie nie będzie w szoku, że jestem na tak 1 Cytuj
BielikSv7 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia 54 minuty temu, Knight napisał(a): I taki w sumie pozostanie . Kopanie jest zbyt proste w stosunku do łowienia A brak większego zainteresowania wynika pośrednio z braku motywatora w porównaniu do łowiectwa. To może wrzućcie drop po 10kk sztabek od kilofa np. +4 Cytuj
SiejeZło Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia 23 minuty temu, BielikSv7 napisał(a): A brak większego zainteresowania wynika pośrednio z braku motywatora w porównaniu do łowiectwa. To może wrzućcie drop po 10kk sztabek od kilofa np. +4 no to jest w sumie jakiś pomysł, bo ja na s1 mam kilofy +8 a już na ten moment inflacji serwera się totalnie nie opłaca tam kopać, nawet dla samych skrzynek Cytuj
Kingu Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia na tak, od kilofa +3/4 np odblokowywało drop sztabek 10kk, a od +9 szansa naa brylke Cytuj
SiejeZło Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia (edytowane) 15 minut temu, Kingu napisał(a): na tak, od kilofa +3/4 np odblokowywało drop sztabek 10kk, a od +9 szansa naa brylke wbij 1000 pkt na kilofie i zrozumiesz ile to roboty ;p do +8 Edytowane 18 Stycznia przez SiejeZło Cytuj
Feksa Opublikowano 18 Stycznia Autor Opublikowano 18 Stycznia 29 minut temu, SiejeZło napisał(a): wbij 1000 pkt na kilofie i zrozumiesz ile to roboty ;p do +8 prosciej wbic 250 niz kilof na +8 Cytuj
dominiko12 Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia Jestem na nie. Wbiłem kilof +7 i wedke na +7. Oto kilka powodów: 1) Nie wydaje mi się żeby wbijanie kilofa było trudniejsze. 2) Kopanie to czynność, która nie wymaga absolutnie niczego. Robienie tego nawet na 8 kont nie jest trudne. 3) Górnictwo to bardzo łatwy zarobek zwłaszcza na początku serwera. Ryb nikt nie kupi bo nikt ich nie potrzebuje, bo każdy pierwsze chce wbić lvl. 4) Is w górnictwie realnie przekłada się na dodatkowy zarobek. W łowieniu (jak już kiedyś pisałem) ryby „premium” praktycznie zawsze są tańsze od ryb „pospolitych”. Cytuj
SiejeZło Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia Godzinę temu, Feksa napisał(a): prosciej wbic 250 niz kilof na +8 język faktów Cytuj
SiejeZło Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia 5 godzin temu, dominiko12 napisał(a): Jestem na nie. Wbiłem kilof +7 i wedke na +7. Oto kilka powodów: 1) Nie wydaje mi się żeby wbijanie kilofa było trudniejsze. 2) Kopanie to czynność, która nie wymaga absolutnie niczego. Robienie tego nawet na 8 kont nie jest trudne. 3) Górnictwo to bardzo łatwy zarobek zwłaszcza na początku serwera. Ryb nikt nie kupi bo nikt ich nie potrzebuje, bo każdy pierwsze chce wbić lvl. 4) Is w górnictwie realnie przekłada się na dodatkowy zarobek. W łowieniu (jak już kiedyś pisałem) ryby „premium” praktycznie zawsze są tańsze od ryb „pospolitych”. a czy łowienie na 8 kont jest trudne? Cytuj
dominiko12 Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia Jeżeli chce się coś złowić to napewno łatwe nie jest. Poza spacją i dymkiem musisz jeszcze kontrolować marmury. Cytuj
SiejeZło Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia 8 minut temu, dominiko12 napisał(a): Jeżeli chce się coś złowić to napewno łatwe nie jest. Poza spacją i dymkiem musisz jeszcze kontrolować marmury. Ja nie twierdzę, że łowienie jest łatwiejsze od kopania, ale nie bądź śmieszny, że to dlatego, bo trzeba kliknąć marmur rybaka co 20 minut. Cytuj
dominiko12 Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia Haha, musiałeś nigdy nie łowić. Może tego nie wiesz, ale „na marmurze” musisz cały czas kontrolować co bierze i odliczać czas. W porównaniu 1 KLIKNIĘCIA. Cytuj
SiejeZło Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia 1 minutę temu, dominiko12 napisał(a): Haha, musiałeś nigdy nie łowić. Może tego nie wiesz, ale „na marmurze” musisz cały czas kontrolować co bierze i odliczać czas. W porównaniu 1 KLIKNIĘCIA. Po czym wywnioskowałeś, że tego nie wiem? xD Napisałeś „kontrolować marmury”, więc myślałem, że chodzi Ci o klikanie marmuru co 20 minut, zapytaj administracji czy nigdy tu nie łowiłem Spoiler Cytuj
OwOcowa Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia 7 godzin temu, dominiko12 napisał(a): 2) Kopanie to czynność, która nie wymaga absolutnie niczego. Robienie tego nawet na 8 kont nie jest trudne. kopanie na 8 kont nie jest łatwe bo musisz szukać rudy, a łowienie to tylko stoisz w miejscu i łowisz Cytuj
SiejeZło Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia 2 godziny temu, OwOcowa napisał(a): kopanie na 8 kont nie jest łatwe bo musisz szukać rudy, a łowienie to tylko stoisz w miejscu i łowisz Nie sądziłem że kiedyś napiszesz coś, z czym się poniekąd zgadzam Cytuj
SiejeZło Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia 4 minuty temu, dominiko12 napisał(a): Kobieta zmienną jest Owocowa to osoba, która pisze tylko po to, żeby pisać. Mam wrażenie, że albo jest jakaś ograniczona, albo po prostu nabija sobie rangę na forum. Cytuj
Pamperski Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia Górnictwo na tym serwerze nie żyje . Jestem na tak . Jeśli ktoś lubi kopać to dobry pomysł ;) Jestem na tak Cytuj
OwOcowa Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia 2 godziny temu, dominiko12 napisał(a): Kobieta zmienną jest tam nie uwzględniłam szukania rudy a tu ja tak lol, jakby się stało tak jak na łowieniu ryb, to ruda by była łatwiejsza do wydobywania. Czaisz baze, czy nie ? a poza tym tu była mowa o 8 kontach (robienie na 8 kont) poczytać sobie cały temat i potem się wypowiadać a nie z pizdy wyciągasz jakieś stare posty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi