Neapoletanka Opublikowano 24 Maja Udostępnij Opublikowano 24 Maja (edytowane) Nick postaci: Foccini Opis propozycji: Witam drogą administrację, jak i moją kochaną społeczność Pandorki. Proponuje z mojej strony urozmaicenie sfery PVE (bo Polska scena metinowa właśnie głównie bazuje na PVE). Wnioskuję o rozważenie wprowadzenia nowej mapy na serwer, mapka miałaby być na poziom 250. Przykładowka. -Wejście na mape wiązałoby się z posiadaniem przepustki (wytworzenie takowej byłoby kosztem załóżmy x50 każdej ulepki.) -Mapa posiadałaby nie moby, a metiny do zbijania, oczywiście w nieprzesadnej ilości, żeby móc sobie farmić np odłamki kryształów, serca, ale z umiarem.. -Wprowadzenie nowej legendy, z której drop byłby po prostu atrakcyjny i warty napierdalania się o to, bo aktualny smok to padaka. -Propozycja dropu z legendy np : Kupon 1k SM / Owoc życia IV (25-50k rangi), x75 sakiew itp. Co to miałoby na celu? 1.Ożywienie sfery PVE i rywalizacji gildyjnej nie tylko na wojnach, z którymi i tak jest coraz ciężej. 2.Mały cień nadziei na to, że ożywi to znudzonych graczy do gry. 3.Poprawienie sytuacji rynkowej ulepszaczy wymaganych na przepustkę, bo tak naprawdę większość ulep na ten moment jest chuja warta. 3AD.Gdyby przykładowo 10 osób musiało nagle zjeść x50 ulep to wiadomo, że zaczną one mieć swoją wartość. 4.Będzie to po prostu miłe odmulenie od mapy 200, która no już śni mi się po nocach przez rutynę. Materiały dodatkowe: Nie ma sensu raczej wstawiać random propozycji z neta, administracja jeśli pomysł się przyjmie ma i tak wolną rękę na wybór czegoś fajnego. To by było na tyle jeżeli chodzi o moją propozycję. Nie wiem czy Wam się spodoba, ja uważam, że może to wpłynąć mocno pozytywnie na serwer jednocześnie nie niszcząc sfery PVP dodając coś rozpierdalającego balans. To tyle ode mnie, dzięki że to przeczytałeś/aś brachu/siostro, miłego żyćka życzę! Edytowane 24 Maja przez Neapoletanka 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hydraulik Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja Jestem na nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strellson Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja Nie ustosunkuję się chyba jednoznacznie ale pomysł na + Ożywienie sfery PVE - jak najbardziej na tak - ( tu fajnie byłoby gdyby był sens maxowania eq pve, wrzucanie IS'a pod to itp) Póki co eq exp opiera się na niezbędnym minimum. Propozycja dropu wg mnie przesadzona - 1K SM albo 50k rangi to przesada na pewno Sytuacji rynkowej raczej nie naprawisz i tak. Jeśli chodzi o ulepy wszyscy się przyzwyczaili chyba że nie mają wartości. Jeśli chodzi o odmulenie od mapy 200 to też spoko opcja ale pewnie większość graczy napisze że Pandora od zawsze opierała się na spacji, a serwer nie będzie już oldschoolowy. Dzięki, fajnie że jest jakaś inicjatywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trona Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja Zgadzam się, że bolączką serwera jest brak kontentu na poziom 250. Rywalizacja wymaksowanych 250lv na av3 (jeszcze wspartych gildiami) o najlepsze spoty nie jest sexy. Pamiętajmy, że mapa dostępna jest dla graczy, którzy jeszcze się budują i mają dopiero ten 200 poziom - tutaj argument, który opowiada się za zniechęceniem się części graczy na tym etapie rozgrywki. Strzał w kolano dla serwera. Natomiast Twoje propozycje są dyskusyjne. Nowa legenda - okej. Kwestia nagród czy wyzwanie PVE na ewentualnej nowej mapie w postaci metinów czy czegoś innego - nad tym można jeszcze pomyśleć. Jednak zgadzam się z tym, żeby była kolejna możliwość odessania ulepek/kamieni kowala i innych pierdół, w których zauważalna jest mocna inflacja, zalewająca rynek. Do Administracji - wiem jakie macie zdanie, niechętnie przystajecie na rozwiązania end game'u w propozycjach od graczy. Ale change my mind - podałem argument realny w pierwszym akapicie; pewnym jest, że część graczy rezygnuje z dalszej gry na poziomie 200~, bo jest zbyt słaba by konkurować z 250 lvlami wspartymi ekipami. Stworzenie atrakcyjnego kontentu na 250 lvl rozwiąże ten problem, oprócz tego - zmotywuje ludzi do wyekspienia maksymalnego poziomu, by czerpać przyjemność z ostatniej mapy, której zawartość jest destynacją właśnie dla 250 ;d Trzeba się po prostu pochylić nad rozwiązaniem. Przede wszystkim mapa nie może łączyć się z możliwością expienia i zarabiania na sztabkach/ulepach/sakwach. Na maksymalnym poziomie ludzie skupiają się już tylko na zarabianiu; stwórzmy więc ekosystem dla nich, a zostawmy graczy, którzy po prostą chcą wyekspić tego maksa na av3. Deal with it, czekam na konstruktywne opinie i dalsze drążenie sprawy, bo sam już chciałem poruszyć mocniej temat, który realnie się przebije. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Admin Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja To nie tak, że my nie chcemy czegoś wprowadzić.. problemem jest to iż po zmianach znacznie odbiegających rozgrywkowo od oryginału utracimy przynajmniej 50% graczy, którzy wchodzą z sentymentu i napędzają w innych chęć gry. Nie ma co się łudzić iż taka zmiana przejdzie, nie jest to możliwe. Na całkowicie nieruszanej rozgrywce byście dymali na mniejszej ilości map, w dodatku mniejszych.. i też grały tysiące 🙆. Kwestia przyzwyczajeń z innych serwerów kieruje autorem tematu i popierającymi takie pomysły. Zdecydowanie odrzucamy tę i podobne propozycje. Od nowych legend są eventy tematyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quantys Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja Ja bym celował nadal w system wojny gildii, każdy chciał co miesiąc turniej gildii , a tylko 4 gildie się zapisały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satanist Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja na nie dzienki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neapoletanka Opublikowano 25 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja Zarzuciłem taką propozycję tylko i wyłącznie ze względu na to, iż gracze i tak się tracą, bo najzwyczajniej w świecie tak jak koledzy u góry napisali, jest za ciężko im rywalizować na AV3 z wymaxowanymi gildiami. Rozumiem, że obawiacie się wprowadzenia takiego rozwiązania ze względu na oldschoolowych graczy, ale hola hola. Jakoś wprowadzenie unikatowych IS'ów, kd lege i systemy rangi ich nie zniechęciło, więc dlaczego sensowne rozwiązanie miałoby to nagle zmienić? Spróbujcie chociaż stworzyć ankietę i wybadać jak procentowo się na to gracze serwera opowiedzą. Gram na Pandorze od całkowicie pierwszej edycji w 2010-11 roku, i po prostu mam otwartą głowę na to, żeby rozgrywka mogła pójść o krok do przodu, jednocześnie nie mieszając w sferach, do których jesteśmy przyzwyczajeni. Ja zainspirowałem się przede wszystkim rozmową z większą ilością osób z topki, którzy również uważają, że taki pomysł mógłby być na plus dla każdego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neron Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja 6 minut temu, Neapoletanka napisał(a): Zarzuciłem taką propozycję tylko i wyłącznie ze względu na to, iż gracze i tak się tracą, bo najzwyczajniej w świecie tak jak koledzy u góry napisali, jest za ciężko im rywalizować na AV3 z wymaxowanymi gildiami. Jeżeli ktoś sobie nie daje rady na av to co ma zrobić na legendzie poza podziwianiem jej z pozycji leżącej? 8 minut temu, Neapoletanka napisał(a): Ja zainspirowałem się przede wszystkim rozmową z większą ilością osób z topki, którzy również uważają, że taki pomysł mógłby być na plus dla każdego. Nigdy z Tobą nie gadałem. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Admin Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2 godziny temu, Neapoletanka napisał(a): Zarzuciłem taką propozycję tylko i wyłącznie ze względu na to, iż gracze i tak się tracą, bo najzwyczajniej w świecie tak jak koledzy u góry napisali, jest za ciężko im rywalizować na AV3 z wymaxowanymi gildiami. Rozumiem, że obawiacie się wprowadzenia takiego rozwiązania ze względu na oldschoolowych graczy, ale hola hola. Jakoś wprowadzenie unikatowych IS'ów, kd lege i systemy rangi ich nie zniechęciło, więc dlaczego sensowne rozwiązanie miałoby to nagle zmienić? Spróbujcie chociaż stworzyć ankietę i wybadać jak procentowo się na to gracze serwera opowiedzą. Gram na Pandorze od całkowicie pierwszej edycji w 2010-11 roku, i po prostu mam otwartą głowę na to, żeby rozgrywka mogła pójść o krok do przodu, jednocześnie nie mieszając w sferach, do których jesteśmy przyzwyczajeni. Ja zainspirowałem się przede wszystkim rozmową z większą ilością osób z topki, którzy również uważają, że taki pomysł mógłby być na plus dla każdego. Przypominam iż już były propozycje nowych map i podobnych rzeczy w momencie szczytu online... Odrzucone szybciej niż myślisz zdecydowaną ilością głosów na NIE. Kiedyś się grało na dwóch mapach, po prostu gracze "nowej ery" nie rozumieją czym jest oldschool (jeśli chodzi o rozgrywkę). Wizualne rzeczy typu kostiumy i zwierzaki pojawiały się już ponad 10 lat temu, nie sądzę więc iż to problem skoro zdecydowana większość w tym przypadku jest na tak i sami podsyłają ciągle to nowsze kostiumy do wgrania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiru Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2 godziny temu, Admin napisał(a): Przypominam iż już były propozycje nowych map i podobnych rzeczy w momencie szczytu online... Odrzucone szybciej niż myślisz zdecydowaną ilością głosów na NIE. Kiedyś się grało na dwóch mapach, po prostu gracze "nowej ery" nie rozumieją czym jest oldschool (jeśli chodzi o rozgrywkę). Wizualne rzeczy typu kostiumy i zwierzaki pojawiały się już ponad 10 lat temu, nie sądzę więc iż to problem skoro zdecydowana większość w tym przypadku jest na tak i sami podsyłają ciągle to nowsze kostiumy do wgrania. Problem w tym, że aktualnie kondycja serwera względem ilości graczy... pozostaje wiele do życzenia będąc szczerym, na av3 stale widać te same osoby, nowych graczy jakoś szczególnie nie widać a rynek po prostu stoi w miejscu. Obecnie rozrywka wygląda na liczeniu kafelek w m2 bądź monotonnym farmieniu na av3 bo nic innego obecnie serwer do zaoferowania po prostu nie ma. Nie widzę żadnego problemu jeśli chodzi o podejście kierunkowania serwera w dalszym ciągu z nastawieniem na ,,oldschool". lecz nie ma co się oszukiwać, na serwerze obecnie dzieje się bardzo mało. Nie uważam osobiście aby nowa mapa by to zmieniła bo zaś sytuacja by wyglądała jak na av3, ciągle byłyby widywane te same osoby. Jednak jakieś dodatkowe urozmaicenie żeby ,,pobudzić" obecnych graczy również by się przydało. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neapoletanka Opublikowano 25 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja No w tym tkwi sęk, Pandora pod względem popularności ma ogromne możliwości rozwoju. Tutaj już tylko kwestia otwartej głowy i przełamania schematu "oldschoolowej" pandorki. I tak głównie chodzi o wojny, ale skoro ludzie odchodzą masowo, to też jednak oznacza, że nic ich tu nie trzyma na ten moment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Admin Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja 4 godziny temu, Shiru napisał(a): Problem w tym, że aktualnie kondycja serwera względem ilości graczy... pozostaje wiele do życzenia będąc szczerym, na av3 stale widać te same osoby, nowych graczy jakoś szczególnie nie widać a rynek po prostu stoi w miejscu. Obecnie rozrywka wygląda na liczeniu kafelek w m2 bądź monotonnym farmieniu na av3 bo nic innego obecnie serwer do zaoferowania po prostu nie ma. Nie widzę żadnego problemu jeśli chodzi o podejście kierunkowania serwera w dalszym ciągu z nastawieniem na ,,oldschool". lecz nie ma co się oszukiwać, na serwerze obecnie dzieje się bardzo mało. Nie uważam osobiście aby nowa mapa by to zmieniła bo zaś sytuacja by wyglądała jak na av3, ciągle byłyby widywane te same osoby. Jednak jakieś dodatkowe urozmaicenie żeby ,,pobudzić" obecnych graczy również by się przydało. Nie jesteśmy Pangeya tylko Pandora.. nie będziemy robić innej gry z klasycznego, lubianego metina.. to logiczne iż po paru miesiącach, a w sumie latach będzie ubywać ludzi. Popatrz na tych "nowoczesnych gigantów" - po miesiącu potrafili mieć 30%, góra 50% graczy ze startu.. chowają się przy Pandorce . Jestem zdania iż rynek jest na tyle duży, że znajdzie każdy coś dla siebie, a my pozostaniemy wierni klasyce. 2 godziny temu, Neapoletanka napisał(a): No w tym tkwi sęk, Pandora pod względem popularności ma ogromne możliwości rozwoju. Tutaj już tylko kwestia otwartej głowy i przełamania schematu "oldschoolowej" pandorki. I tak głównie chodzi o wojny, ale skoro ludzie odchodzą masowo, to też jednak oznacza, że nic ich tu nie trzyma na ten moment. Otóż Pandora nie ma możliwości rozwoju, a właśnie możliwości przyciągania ludzi przez to iż jest lubianym klasykiem. Skoro nawet często turnieje nie zachęcają ludzi aż tak do regularnego grania po X miesiącach no to nie tym bardziej ma sensu na siłę rozwijać drugiej strony medalu. Tak czy tak projekt tętni życiem jak na taki staż, masa ludzi krąży na inne serwery i znowu do nas bo się mocno przejeżdża - bronimy się stabilnością, jakością i marketingiem chyba najlepszym jaki odnotował cały rynek metina. Nie musimy zatem iść w tą durną myśl iż ciągle musi być coś do roboty.. potem tym bardziej ludzie nie robią PvP bo nie są wymaksowani, to durny nurt. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trona Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2 godziny temu, Admin napisał(a): Nie jesteśmy Pangeya tylko Pandora.. nie będziemy robić innej gry z klasycznego, lubianego metina.. to logiczne iż po paru miesiącach, a w sumie latach będzie ubywać ludzi. Popatrz na tych "nowoczesnych gigantów" - po miesiącu potrafili mieć 30%, góra 50% graczy ze startu.. chowają się przy Pandorce . Jestem zdania iż rynek jest na tyle duży, że znajdzie każdy coś dla siebie, a my pozostaniemy wierni klasyce. Otóż Pandora nie ma możliwości rozwoju, a właśnie możliwości przyciągania ludzi przez to iż jest lubianym klasykiem. Skoro nawet często turnieje nie zachęcają ludzi aż tak do regularnego grania po X miesiącach no to nie tym bardziej ma sensu na siłę rozwijać drugiej strony medalu. Tak czy tak projekt tętni życiem jak na taki staż, masa ludzi krąży na inne serwery i znowu do nas bo się mocno przejeżdża - bronimy się stabilnością, jakością i marketingiem chyba najlepszym jaki odnotował cały rynek metina. Nie musimy zatem iść w tą durną myśl iż ciągle musi być coś do roboty.. potem tym bardziej ludzie nie robią PvP bo nie są wymaksowani, to durny nurt. Panie Admin, panie bogu tej gry. Ja szanuję, ja doceniam, ja uwielbiam - tak po ludzku. Bardzo mi się podoba Wasze zaangażowanie dla serwera, dostrzegam że jesteście ekipą full time dla Pandorki, czytacie i odpowiadacie graczom na propozycje z zauważalną pasją... No właśnie. Na tym się kończy, bo mało rzeczy jest brana pod faktyczną uwagę. Nikt tu nie chce wprowadzać jakiś overperformanced zmian, żeby zepsuć klimat. Wg mnie jeśli clue tej koncepcji "nowej mapy 250lvl" jest powielana w propozycjach, jako najczęściej powtarzający się pomysł - to coś jest na rzeczy. Nikt nie chce zmian jak na privach, które są przeboćcowane dodatkami i gównem. Jak Ci wyborcy w ustroju demokratycznym, oczekujemy od Was - "polityków" tego serwera, że w imię naszej przyjemności z gry i przy okazji - Waszej opłacalności z prowadzenia tego serwisu; wymyślicie jakiś złoty środek, który zadowoli graczy. Tu nie chodzi o zmiany, które zepsują idee klasyki, tylko o niuans, który zatrzyma nowych graczy oraz przekona starych wyjadaczy 250lv, że jest o co się bić na nowym kontencie. To jest Wasze zadanie, by temu sprostać. My tylko proponujemy. Fakty są takie, że nowi gracze narzekają, a starzy są na "NIE". Może warto wyjść ze strefy komfortu i chociaż spróbować, pochylić się by zadowolić jedną i drugą stronę medalu. Pamiętajmy, że i "młodzi" i "starzy" gracze Tworzą całą tą społeczność. Nie twórzmy "równych i równiejszych", bo każdy - jednakowo chce grać i brać czynny udział w rozwoju serwera. Dobre rozwiązanie problemu z pewnością opłaci się również Wam - którzy czerpią korzyści majątkowe z tego serwisu. Inb4 Gram na "nowej pandorce" od lutego tego roku, czyli od s2. Natomiast pierwsze kroki stawiałem na starej z 2k11 ~. Jestem zaangażowanym i świadomym grajkiem, który chce dobra dla graczy, ale też rozumie, że interes jest obopólny. Kurtyna. 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Admin Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja 7 godzin temu, Trona napisał(a): Panie Admin, panie bogu tej gry. Ja szanuję, ja doceniam, ja uwielbiam - tak po ludzku. Bardzo mi się podoba Wasze zaangażowanie dla serwera, dostrzegam że jesteście ekipą full time dla Pandorki, czytacie i odpowiadacie graczom na propozycje z zauważalną pasją... No właśnie. Na tym się kończy, bo mało rzeczy jest brana pod faktyczną uwagę. Nikt tu nie chce wprowadzać jakiś overperformanced zmian, żeby zepsuć klimat. Wg mnie jeśli clue tej koncepcji "nowej mapy 250lvl" jest powielana w propozycjach, jako najczęściej powtarzający się pomysł - to coś jest na rzeczy. Nikt nie chce zmian jak na privach, które są przeboćcowane dodatkami i gównem. Jak Ci wyborcy w ustroju demokratycznym, oczekujemy od Was - "polityków" tego serwera, że w imię naszej przyjemności z gry i przy okazji - Waszej opłacalności z prowadzenia tego serwisu; wymyślicie jakiś złoty środek, który zadowoli graczy. Tu nie chodzi o zmiany, które zepsują idee klasyki, tylko o niuans, który zatrzyma nowych graczy oraz przekona starych wyjadaczy 250lv, że jest o co się bić na nowym kontencie. To jest Wasze zadanie, by temu sprostać. My tylko proponujemy. Fakty są takie, że nowi gracze narzekają, a starzy są na "NIE". Może warto wyjść ze strefy komfortu i chociaż spróbować, pochylić się by zadowolić jedną i drugą stronę medalu. Pamiętajmy, że i "młodzi" i "starzy" gracze Tworzą całą tą społeczność. Nie twórzmy "równych i równiejszych", bo każdy - jednakowo chce grać i brać czynny udział w rozwoju serwera. Dobre rozwiązanie problemu z pewnością opłaci się również Wam - którzy czerpią korzyści majątkowe z tego serwisu. Inb4 Gram na "nowej pandorce" od lutego tego roku, czyli od s2. Natomiast pierwsze kroki stawiałem na starej z 2k11 ~. Jestem zaangażowanym i świadomym grajkiem, który chce dobra dla graczy, ale też rozumie, że interes jest obopólny. Kurtyna. Tak jak pisałem wcześniej, jeśli były takie propozycje to z reguły odrzucane miażdżącą przewagą głosów (może dwa podobne były, więc w skali wszystkich propozycji to jak zero). Nikt nie bronił dodać ankiety również do tego tematu. Co do brania rzeczy pod uwagę, wystarczy przeanalizować changelog każdej odsłony, znajdziesz je w koszu zapewne gdzieś, obecny, między serwerowy.. ale też nie wiesz ile pozycji mamy na naszym "TODO", pracujemy nad nimi obecnie i pewnie jeszcze w czerwcu będzie kolejny patch. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavalier Opublikowano 31 Maja Udostępnij Opublikowano 31 Maja Zamykam, Admin wszystko wyjaśnił w temacie. Następnym razem proponuję do tego typu propozycji dodawać ankiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi