Skocz do zawartości

Dodanie dodatkowego zabezpieczenia konta

Udostępnij

Dodatkowe zabezpieczenie konta  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy interesuje Cię wprowadzenie pomysłu przedstawionego w poście?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

przychodzę z kolejną propozycją, fakt faktem znaną z wielu serwerów w Metinie. Myślę, że dobrym pomysłem byłoby dodanie dodatkowego zabezpieczenia konta, np. w postaci 4-6 cyfrowego kodu, dodatkowo do hasła. Nie wiem jak często zdarza się sytuacja, że ktoś zostaje okradnięty, ale w rzeczywistości wystarczy jeden wyciek loginów/maili i haseł i możemy pożegnać się z itemami czy kontem. Sporo osób ma konta warte spore pieniądze i na pewno doceniłoby możliwość dodatkowego zabezpieczenia. 

Myślę, że nawet 4 cyfrowy kod to dobra opcja bo nawet jak wycieknie mail i hasło, to przykładowo Gmail jest praktycznie niemożliwy do shackowania przez przeciętnego ananasa więc nawet w wypadku gdy będzie opcja przypomnienia tego kodu na maila, to nikt niepowołany nie uzyska dostępu. 

Czekam na odzew, dzięki. :pepeSus:

Na nie, fakt faktem pewnie można by było zapisać pin aby nie wpisywać co logowanie ale zaraz zaczną się problemy borowików bo ten zapomniał pinu, tamten nie zna i nie dostał na maila, jeszcze inny ma 3 cyfry zamiast 4, wiesz jak jest.

• Polubienie 1

• Cavalier zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...