Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nick postaci: Podopieczna

Opis propozycji: 99,99% fishbotów, zarówno gotowców jak i poradników na yt jak to zrobić korzysta z biblioteki OpenCv i wykrywania wzorców na ekranie. 
Zazwyczaj ustawia się wówczas kamerę tak aby nie wykrywało innych ikonek rybki i skanuje ekran. Propozycja polega na całkowitym usunięciu ikonki rybki, 
co całkowicie usunie możliwość korzystania z fishbota. Dodam, że spławik i tak i tak zanurza się podczas wyłowienia a nie istnieje możliwość ustawienia 
kamery bezpośrednio na niego, łowienie stanie się trudniejsze ale podejrzewam, że wszyscy grający na czysto i tak i tak na tym skorzystają. 
  • Polubienie 3
  • Haha 3
  • Zmieszany 1
Opublikowano

Jako weteran łowienia na klasycznym systemie, pozwolę sobie wypowiedzieć się na ten temat. Dlaczego miałbym cierpieć przez boty? Nie wiem, w jaki sposób miałbym na tym skorzystać. 😅 Każda ryba i tak ma inny czas opóźnienia (delay) do pomyślnego wyciągnięcia, kiedy zniknie chmurka informująca o braniu ryby. Nie znam się na fishbotach, ale widzę, że Ty masz w tym doświadczenie. Wyjaśnij więc, czy taki fishbot idealnie wie, w którym momencie wyciągnąć każdy rodzaj ryby? Bo wydaje mi się, że nie. pozdrawiam 

• Polubienie 2
Opublikowano

Jestem tego samego zdania co mój poprzednik. Szeryfów na tej edycji więcej niż na stopchamie. Wczoraj stałem w m2, łowiłem rybki i zostałem z 4 razy zabity na każdym rybaku przez szeryfów, którzy wzięli sobie za misje sprawdzanie rybaków. Mój apel do was: zostawcie sprawdzanie administracji.... Co do usunięcia ikonki ryby, myślę że to bardzo zły pomysł. Sam łowię na 6 clientow i nie da rady patrzeć jak się rusza spławik na wszystkich 6. Więc zgadzam się z moim przedmówca. Co do fishbotow to myślę że sama ikonka nie stanowi problemu, ponieważ każdy admin może sprawdzić logi rybaka i na podstawie logów wywnioskować kto boci a kto nie 

Opublikowano
2 minuty temu, SiejeZło napisał(a):

Bo wydaje mi się, że nie.

Większość fisbotów nie wie, ale jak wyciągasz po 3s np. Dużego Karasia i tak i tak jest szansa, że go wyłowisz :). Wiem bo w aktualnym systemie łowienia, jest olbrzymia pokusa do automatyzacji i  byłem z tego powodu banowany. 

5 minut temu, SiejeZło napisał(a):

Dlaczego miałbym cierpieć przez boty?

Czyli boty nie są dla Ciebie problemem? Fakt, że na rynku jest tyle samo sklepów z rybami co wszystkich pozostałych? 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, furmanek3956 napisał(a):

łowię na 6 clientow i nie da rady patrzeć jak się rusza spławik na wszystkich 6.

Czyli jesteś w stanie na 6 klientach czytać co wyłowiłeś i na każdym osobno odliczać czas? Nikt tak nie da rady robić więc cena ryb wzrośnie i tak i tak ryb na rynku jest wystarczająco.

Edytowane przez klocek123
Opublikowano
Teraz, klocek123 napisał(a):

Czyli jesteś w stanie na 6 klientach czytać co wyłowiłeś i na każdym osobno odliczać czas? Jak ktoś łowi na 6 klientów to jest dla mnie bezpośredni wyznacznik bociarza. Pochwal się filmikiem jak to robisz...

Łowienie manualnie na 6 klientów to żaden problem, natomiast nikt nie musi Ci niczego udowadniać.

5 minut temu, furmanek3956 napisał(a):

Mój apel do was: zostawcie sprawdzanie administracji....

jak kolega wyżej napisał - zostaw sprawdzanie administracji ;)

Opublikowano
4 minuty temu, hillock37 napisał(a):

jak kolega wyżej napisał - zostaw sprawdzanie administracji ;)

Dobrze - temat do zamknięcia. Widać, ze nikomu - nawet tym łowiącym nie zależy na wyeliminowaniu FB (co dla mnie śmierdzi na km). 

Opublikowano

Mi właśnie się niestety wydaje, że 90% ryb łowionych na pandorze jest łowionych fishbotem, którego działanie można wyeliminować dosłownie tym co napisałem. 

Opublikowano
2 minuty temu, klocek123 napisał(a):

Widać, ze nikomu - nawet tym łowiącym nie zależy na wyeliminowaniu FB

Zależy, ale nie w sposób który znacznie utrudni łowienie normalnym graczom. Jakbym chciał patrzeć na spławik, to pojechałbym na rybki nad jezioro.

Opublikowano

XD, musiałem trochę ochłonąć i przestać się smiać by napisać odpowiedź, 

"jest olbrzymia pokusa do automatyzacji i  byłem z tego powodu banowany. " - Wow, czyli administracja jednak banuje? dostaleś bana i wrócileś nawrócony czy jak? :kekw:

"Czyli boty nie są dla Ciebie problemem? Fakt, że na rynku jest tyle samo sklepów z rybami co wszystkich pozostałych?  " -  Boty oczywiście że są dla mnie problemem, dużo osób łowi bo jest z tego dobra kasa, i szok, nie robią tego na jedną postać lecz na pare, to że jest dużo sklepów nie świadczy jeszcze, że łowiły to boty 

"Czyli jesteś w stanie na 6 klientach czytać co wyłowiłeś i na każdym osobno odliczać czas? Jak ktoś łowi na 6 klientów to jest dla mnie bezpośredni wyznacznik bociarza. Pochwal się filmikiem jak to robisz..."  No Szok, to już w 2k21 tutaj powinienem dostać bana z od czapy, bo łowiłem na 8 postaci, nikt Ci typie nie musi nic udowaniać, jedyne komu można to udowodnić to administracji, mam Cię uczyć jak się łowi? :kekw:

Opublikowano
Teraz, hillock37 napisał(a):

Zależy, ale nie w sposób który znacznie utrudni łowienie normalnym graczom. Jakbym chciał patrzeć na spławik, to pojechałbym na rybki nad jezioro.

Jaki inny sposób utrudniający automatyzacje proponujesz? 

Opublikowano

No dobra, a nie uważasz że jak usuniesz dymek z rybka, to te boty zaczną czytać chat "info" np. "wygląda na to że na haczyku jest ryba taka i taka" i dalej będą działać w ten sam sposób? Jeżeli jesteś jednym z tych niewiernych Tomaszów co twierdzą że na 6 clientow się nie da to zapraszam się do zakładu. Po 20b do puli wrzucamy i zapraszam cię albo discord albo podeślę ci 10 minut Gameplay z łowienia. Bez problemu udowodnię że jest to jak najbardziej do zrobienia, ale nie będę dokładał sobie roboty tylko po to "żeby udowodnić random (bez urazy) że coś jest wykonalne)

Opublikowano
3 minuty temu, SiejeZło napisał(a):

"Czyli jesteś w stanie na 6 klientach czytać co wyłowiłeś i na każdym osobno odliczać czas? Jak ktoś łowi na 6 klientów to jest dla mnie bezpośredni wyznacznik bociarza. Pochwal się filmikiem jak to robisz..."  No Szok, to już w 2k21 tutaj powinienem dostać bana z od czapy, bo łowiłem na 8 postaci, nikt Ci typie nie musi nic udowaniać, jedyne komu można to udowodnić to administracji, mam Cię uczyć jak się łowi? :kekw:

Na s1 przed captchą przez ponad 2 miesiące łowiłem na 20 klientów i tak oczyyyywiście wszystko 100% legit recznie. :patrickDab:

Opublikowano (edytowane)

Krótka piłka. Jesteś pewny swego to wykładamy po 20b. Dajemy osobie postronnej i lecimy z zakładem. 

P.S 20b to nie dużo chyba za poradnik łowienia 

Edytowane przez furmanek3956
Opublikowano (edytowane)

Na s1 przed captchą przez ponad 2 miesiące łowiłem na 20 klientów i tak oczyyyywiście wszystko 100% legit recznie. :patrickDab:

no to gratulacje, ja najwiecej 16 clientow odpalalem ale juz spada wydajnosc przy takiej ilosci, z tym że ja te postacie cały czas mam od 2021 na których łowie a tu już się pochwalileś ze wyrwałeś bana xd

Edytowane przez SiejeZło
Opublikowano
Teraz, furmanek3956 napisał(a):

Krótka piłka. Jesteś pewny swego to wykładamy po 20b. Dajemy osobie postronnej i lecimy z zakładem. 

P.S 20b to nie dużo chyba za poradnik łowienia 

Zapodaj streama jak łowisz tak przez 12h. To dam Ci bryłkę złota IRL.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, klocek123 napisał(a):

Nie ma to jak się grzecznie wysprzęglić na samego siebie. Tyle kolega trąbi o tym jak funkcjonuje bot, co drugie słowo to automatyzacja. Brzmi jak  weteran tematu, który chce sam siebie i innych pozornie przykrócić bo znalazł inny sposób obejścia "problemu" :pepeEasy:

Edytowane przez Cheetos
Opublikowano
5 minut temu, klocek123 napisał(a):

Aha sam sie przyznal o chuj rekordzista :patrickBusiness:

Opublikowano
1 minutę temu, Cheetos napisał(a):

Nie ma to jak się grzecznie wysprzęglić na samego siebie. Tyle kolega trąbi o tym jak funkcjonuje bot, co drugie słowo to automatyzacja. Brzmi jak  weteran tematu, który chce sam siebie i innych pozornie przykrócić bo znalazł inny sposób obejścia "problemu" :pepeEasy:

Mi się wydaje, że typ znalazł jakiś nowy sposób na ustawienie fishbota, który nie wymaga chmurki. A skoro jej nie potrzebuje, to chce wyeliminować inne osoby i utrudnić im grę.

Opublikowano
Teraz, SiejeZło napisał(a):

Mi się wydaje, że typ znalazł jakiś nowy sposób na ustawienie fishbota, który nie wymaga chmurki. A skoro jej nie potrzebuje, to chce wyeliminować inne osoby i utrudnić im grę.

To samo napisałem w ostatnim zdaniu, kolega spryciarz sprytniejszy od innych spryciarzy :pepeLove:

• Polubienie 1
Opublikowano

Mnie ten wasz kwik aż bawi. Jak chcecie to sobie wymyślajcie teorie albo sami znajdujcie obejścia. Prawda jest taka, że usunięcie tej chmurki wyeliminuje 99.9% botów czy wam się to podoba czy nie. 

Opublikowano

Mnie ten wasz kwik aż bawi. Jak chcecie to sobie wymyślajcie teorie albo sami znajdujcie obejścia. Prawda jest taka, że usunięcie tej chmurki wyeliminuje 99.9% botów czy wam się to podoba czy nie. 

Domyślałem się takiej reakcji - wszyscy "rybacy" będą na nie bo 99% "rybaków" łowi na bocie. Przykra prawda. 

Opublikowano

Nic nie wyeliminuje, bo można przechwytywać log z marmuru zamiast chmurki i na jedno wyjdzie :kekw:.

I tak, sprawdziłem to właśnie, zajęło mi to jakieś 5 minut :pepePrayge:.

Odrzucone.

• Polubienie 2
  • Haha 1
  • Knight zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...