SkunMorderca Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Witam. Chciałbym przedstawić parę zmian jakie proponował bym wprowadzić w systemie rybactwa. 1. Stackowanie się marmurów marmurów rybaka. Tutaj nawet nie jestem w stanie wymyśleć argumentów przeciw takiej zmianie (jeżeli ktoś na coś wpadnie to zapraszam do dyskusji). Myślę że nic nie stoi na przeszkodzie wprowadzeniu takiej zmiany, a bardzo ułatwiło by to życie rybakom, którzy muszą co chwilę biegać do rybaka lub używać marmuru zaraz po "sprawdzeniu przez rycerzy walczących z fishbotami", którzy co chwilę zabijają rybaków. 2. Stackowanie się ryb. Jako osoba zajmująca się łowieniem bardzo dużo czasu spędzam "sprzątając ekwipunek" z ryb, które wyłowiłem. Nie jestem pewien, ale myślę że rybki nie stackuja się przez dopiski o długości ryby. Jeżeli ryby nie stackuja się tylko przez to że są podane ich długości (które notabene nie wnoszą nic na ten serwer) to proponuję usunąć te dopiski. Ułatwiło by to grę zarówno osobom, które zajmują się łowieniem jak i osobom które kupują ryby (byłoby o wiele mniej sklepów, ponieważ ludzie robili by paczki ryb do misji np. paczka 20 karasi itd.). Dodam tylko że sprzątnięcie i wystawienie na sklep ryb z paru clientow zajmuje mi dziennie około godziny. 3. Zrobienie tygodniowego rankingu rybaków. Uważam że taki ranking byłby fajnym dodatkiem, który: - zmotywował by więcej osób do zajęcia się łowieniem ryb - ułatwiłby administracji sprawdzanie postaci, które dostarczają na rynek najwięcej ryb, tym samym w niewielkim stopniu ułatwiając sprawdzenie takich osób pod względem używania programow trzecich do łowienia. Za nagrody za topke w rankingu ryb proponował bym kolejno: - za pierwsze miejsce tytuł pogromca oceanów III i np. 3% na skrzynię rybaka na tydzień - za drugie taki sam tytuł z dopiskiem II oraz 2% na skrzynię rybaka - za trzecie tytuł I oraz 1% na skrzynię rybaka Podsumowując zaznaczę że najważniejsze dla mnie z pozycji rybaka są dwie pierwsze propozycje. Trzecia propozycja to dodatek, który fajnie jakby przeszedł ale nie jest to coś, czego społeczność rybaków potrzebuje na teraz/ w tym momencie. Wszystkich zainteresowanych w/w propozycjami zapraszam do dyskusji i wyrażenia swojej opinii. Pozdrawiam, SkunMorderca, samozwańczy Top1Rybak 6 Cytuj
neoice Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Wszystko na tak, zwłaszcza dwie pierwsze propozycje Cytuj
henio66125 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia oj tak tak, stackowanie marmurków i rybek to dobre usprawnienie Cytuj
Knight Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 1. Tak, bo czemu nie. 2. Nie, przy obecnych możliwościach łowienia na wiele kont trzeba wymuszać przynajmniej okresowe stopowanie tego . 3. Tylko, że zazwyczaj najwięcej ryb dostarczają osoby łowiące na wiele kont - a tu już ranking by nie funkcjonował w ten sam sposób. 1 Cytuj
SkunMorderca Opublikowano 27 Stycznia Autor Opublikowano 27 Stycznia Dobre i to. Cieszy mnie że mamy administrację która jest otwarta na głos ludu. Pozdrawiam z tego miejsca Prezesa PzW @ Knight i życzę wszystkiego co najlepsze. Cytuj
Aystar Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Szczerze to pierwsza i druga propozycja na tak. Co do drugiej to te długości, gdy nie ma rankingów na serwie ani konkursów z tym związanych są kompletnie niepotrzebne. Co do trzeciej to opcjonalnie na tak jednak ceny ryb by spadły ;) Cytuj
klocek123 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Dla mnie super pomysł, zmodyfikowałbym jedynie nagrody za 3 pkt. W dniu 27.01.2025 o 14:43, furmanek3956 napisał(a): Za nagrody za topke w rankingu ryb proponował bym kolejno: - za pierwsze miejsce - PERM BAN na kompa - za drugie taki sam tytuł z dopiskiem II - za trzecie - skasowanie postaci wraz z eq Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi