Skocz do zawartości

Czy jesteś za wprowadzeniem danej skrzyni?  

395 użytkowników zagłosowało

1. 1. Skrzynia Sezonu

• Tak
      258
    • Nie
      95
    • Obojętnie
      42
  2. 2. Oldschoolowa Skrzynia

• Tak
      279
    • Nie
      79
    • Obojętnie
      37
  3. 3. Skrzynia 4Fun

• Tak
      217
    • Nie
      134
    • Obojętnie
      44

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3 x na nie .

Jak było kiedyś powiedziane miały to być limitowane przedmioty, które miały swój czas i miejsce i miały się nie powtarzać.

Myślę, że wystarczy zaprzestać na tym komentarzu.

Opublikowano

Jezeli chodzi o druga opcje to jestem na nie, jako jeden z gildii ktore wygraly turniej i jako ze mamy hwangi wlasnie z inna barwa oraz efektami to mozemy sobie je aktualnie w cztery litery wsadzic jezeli zostanie to przeglosowane... Odnosnie dwóch pozostalych opcji sa mi one obojetne 

Opublikowano

1. No bez żartów, sam jako gracz który takowych itemshopów już nie posiada, ta propozycja jest wręcz absurdalna... Są osoby, które mnóstwo $ zainwestowały w itemshop aby zmniejszyć chociaż ogólnodostępność danych itemków na rynku, przez co ich cena momentami jest naprawdę spora. Gdyby nawet ankieta przeszła na ,,tak", będzie to absurd jeśli ten pomysł przejdzie, proszę administracje aby pomyślała tu głównie o graczach którzy zainwestowali gruby pitos w takowe itemshopy.
2 i 3, w sumie jeden ciul, jakieś czołgi itp, bezsensu moim zdaniem, ale klasyczki jak najbardziej na tak.

Opublikowano (edytowane)

Czyli dążymy do tego, że kostiumy (hwang) za turniej już się nie będą niczym wyróżniały od tych co będą w tych skrzyniach. Trochę to nie fair ale jak już większość chce za, to proponuje o dodanie permanentnych wkładów IS PVP żeby zachować tą unikatowość (oczywiście każdy kostium turniejowy nie tylko nasz, żeby ktoś źle nie zrozumiał xD). Z tego co pamiętam to już była propozycja rok temu co do nakładek, kostiumów oldschool i administracja to odrzuciła. Jak ktoś chce hwanga zawsze może wygrać turniej ;)

Edytowane przez MemoRi
błąd
  • Polubienie 1
Opublikowano
4 minuty temu, MemoRi napisał(a):

Czyli dążymy do tego, że kostiumy (hwang) za turniej już się nie będą niczym wyróżniały od tych co będą w tych skrzyniach. Trochę to nie fair ale jak już większość chce za, to proponuje o dodanie permanentnych wkładów IS PVP żeby zachować tą unikatowość (oczywiście każdy kostium turniejowy nie tylko nasz, żeby ktoś źle nie zrozumiał xD). Z tego co pamiętam to już była propozycja rok temu co do nakładek, kostiumów oldschool i administracja to odrzuciła. Jak ktoś chce hwanga zawsze może wygrać turniej ;)

Dlaczego kostium Hwang ma być dostępny tylko za wygranie turnieju? To żadna reguła xD. I tak będą się wyróżniały, bo będą wyglądać inaczej kolorystycznie.

Opublikowano
Teraz, SiejeZło napisał(a):

Dlaczego kostium Hwang ma być dostępny tylko za wygranie turnieju? To żadna reguła xD. I tak będą się wyróżniały, bo będą wyglądać inaczej kolorystycznie.

A no dlatego że są to kostiumy unikatowe za wygrany turniej a nie za doładowanie x pln czy skupienie sm z miasta

Opublikowano
Teraz, NartyJezusa napisał(a):

A no dlatego że są to kostiumy unikatowe za wygrany turniej a nie za doładowanie x pln czy skupienie sm z miasta

no ale różnią się xD, nie bedą identyczne jak wasze 

Opublikowano

@ SiejeZło  osiągnij coś na tym serwerze i mnie nawet nie irytuj. Postaw się w mojej sytuacji i zastanów się czy też tak samo byś pisał w tym momencie.  Myślisz, że turniej się wygrywa tak o pstryknięciem palca?
Nie masz nawet zielonego pojęcia ile trzeba poświęcić żeby to osiągnąć. Także zdanie jakiegoś randoma z pod rybaka nie powinno być brane pod uwagę.

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, SiejeZło napisał(a):

no ale różnią się xD, nie bedą identyczne jak wasze 

jestem ciekaw jak sie postawisz w sytuacji osob ktore skupily stroje krabow z trytonami i naszej sytuacji gdzie mamy tez w wiekszosci bronie klasyczne czy hwangi ...

Opublikowano
Teraz, MemoRi napisał(a):

@ SiejeZło  osiągnij coś na tym serwerze i mnie nawet nie irytuj. Postaw się w mojej sytuacji i zastanów się czy też tak samo byś pisał w tym momencie.  Myślisz, że turniej się wygrywa tak o pstryknięciem palca?
Nie masz nawet zielonego pojęcia ile trzeba poświęcić żeby to osiągnąć. Także zdanie jakiegoś randoma z pod rybaka nie powinno być brane pod uwagę.

Ojej, jakiś random, któremu udało się wygrać turniej bo ma ekipę, zapluł monitor, bo nie rozumie, że jego Hwang nadal będzie unikatowy dzięki unikatowej teksturze xD

• Podziękowanie 1
Opublikowano
1 minutę temu, NartyJezusa napisał(a):

jestem ciekaw jak sie postawisz w sytuacji osob ktore skupily stroje krabow z trytonami i naszej sytuacji gdzie mamy tez w wiekszosci bronie klasyczne czy hwangi ...

ten krabów ma kozak teksture i szczerze najbardziej mi się podoba, każdy kto ma oczy zobaczy róznice. 

Opublikowano

Odnośnie tekstury, hwangów jest unikatowych aktualnie (razem z krabowymi) 18 i nie ma ich więcej... dodanie kolejnych hwangów o różnej kolorystyce będzie skutkowało tym że te zbroje nie będą aż tak zauważalne jak teraz 

2 minuty temu, SiejeZło napisał(a):

Ojej, jakiś random, któremu udało się wygrać turniej bo ma ekipę, zapluł monitor, bo nie rozumie, że jego Hwang nadal będzie unikatowy dzięki unikatowej teksturze xD

• Podziękowanie 1
Opublikowano

@ SiejeZło  no to proszę bardzo ogarnij ekipę z pod rybaka i wygraj sobie hwanga, przecież to takie proste. Z tego co kiedyś widziałem miałeś perma bana na forum, nie dziwie się że doprowadziłeś administrację do szału bo piszesz takie abstrakcyjne rzeczy, że sam bym Cię zbanował.

Opublikowano

Generalnie trochę przesadą jest wplątywanie tutaj kostiumów za turniej. Nie są one w żaden sposób oldschoolowe, tylko dosłownie zlepkiem na siłę nałożonych kolorów i efektów. Przez oldschool ma się raczej na myśli klasykę, kto powiedział że muszą to być dokładnie te same modele co macie w swoich za turniej, oldschool modeli w metinie są dziesiątki/setki. To tak jakbyście wybrali nowoczesne modele za wygranie turnieju, to nie można by już takich dodawać bo turniejowe takie są? Totalnie abstrakcyjny ten argument i prosiłbym trzymać się ziemi, bo za dużo tych ufoludków najwidoczniej lata po serwerze.

• Polubienie 3
Opublikowano
12 minut temu, MemoRi napisał(a):

@ SiejeZło  no to proszę bardzo ogarnij ekipę z pod rybaka i wygraj sobie hwanga, przecież to takie proste. Z tego co kiedyś widziałem miałeś perma bana na forum, nie dziwie się że doprowadziłeś administrację do szału bo piszesz takie abstrakcyjne rzeczy, że sam bym Cię zbanował.

To źle widziałeś, może faktycznie powinieneś zbadać wzrok, bo różnicy w teksturach Hwangów chyba też nie dostrzegasz xD

(duża czcionka, żeby widział co piszę)

fwuz5le.jpeg

• Haha 3
Opublikowano
8 minut temu, Admin napisał(a):

Generalnie trochę przesadą jest wplątywanie tutaj kostiumów za turniej. Nie są one w żaden sposób oldschoolowe, tylko dosłownie zlepkiem na siłę nałożonych kolorów i efektów. Przez oldschool ma się raczej na myśli klasykę, kto powiedział że muszą to być dokładnie te same modele co macie w swoich za turniej, oldschool modeli w metinie są dziesiątki/setki. To tak jakbyście wybrali nowoczesne modele za wygranie turnieju, to nie można by już takich dodawać bo turniejowe takie są? Totalnie abstrakcyjny ten argument i prosiłbym trzymać się ziemi, bo za dużo tych ufoludków najwidoczniej lata po serwerze.

Niektórzy chyba nie widzą różnicy między modelem a teksturą :kekw:

Opublikowano

@ SiejeZło  Nie będę już dyskutował z dodatkowym npc, który stoi obok rybaka na s1 i nic nie znaczy XD. Dużo już mam wiadomości przy oddawaniu rybek do misji od prawilnego npc na s2, wystarczy mi.
@ Admin  zrobisz jak uważasz ty masz tu największą władzę :cat3:

Opublikowano

Ludzie też błędnie rozumieją działanie tych proponowanych skrzynek, zatem wytłumaczę to bardziej łopatologicznie.

Odnośnie Skrzyni Sezonu
Załóżmy iż w przeszłości było dajmy na to 10 skrzynek limitowanych zestawów, w każdej 13 złotych przedmiotów (nie liczymy Kuponu SM).
10*13 daje nam 130 różnych, złotych przedmiotów, z czego skrzynia brała by 5 losowych co 12 godzin..
Trafienie tych bardziej pożądanych itemów ma kosmicznie niską szansę.. samo trafienie puli jakichś fajnych będzie trudne.
W końcu może być tak, że pula ma same nakładki zwierzaków, mounty albo nawet 5 fryzur, rozumiecie zatem jak małe to szanse.
Jeden czy dwa cen na rynku nie zmienią totalnie, a jednak ktoś może zdobyć coś czego nie ma wcale (owszem są takie).
Stąd wzięliśmy to jakkolwiek pod uwagę i nie wykluczyliśmy tej propozycji odgórnie.

Odnośnie Oldschoolowej Skrzyni
Tutaj jest zupełnie podobnie jak wyżej, te same mechanizmy losowości i czasu po którym pula się zmienia.
Jedyna różnica jest taka iż całkowitą pulą są nowe (stare) przedmioty, jest ich masa.. miecz barona, niebiańskie..
Nie musimy brać akurat tych, które wybrano za turniej, nie jest to problem i zbyt duże ograniczenie.

Opublikowano
7 minut temu, Admin napisał(a):

Odnośnie Skrzyni Sezonu

Jeden czy dwa cen na rynku nie zmienią totalnie, a jednak ktoś może zdobyć coś czego nie ma wcale (owszem są takie).

A może dodać po prostu do tych skrzynek przedmioty, których właśnie nie ma przy czym zachowana będzie unikalność przedmiotów których nie ma w dużych ilościach np. miecz nieumarłego maga, których bodajże są 2.

Opublikowano
37 minut temu, Admin napisał(a):

Ludzie też błędnie rozumieją działanie tych proponowanych skrzynek, zatem wytłumaczę to bardziej łopatologicznie.

Odnośnie Skrzyni Sezonu
Załóżmy iż w przeszłości było dajmy na to 10 skrzynek limitowanych zestawów, w każdej 13 złotych przedmiotów (nie liczymy Kuponu SM).
10*13 daje nam 130 różnych, złotych przedmiotów, z czego skrzynia brała by 5 losowych co 12 godzin..
Trafienie tych bardziej pożądanych itemów ma kosmicznie niską szansę.. samo trafienie puli jakichś fajnych będzie trudne.
W końcu może być tak, że pula ma same nakładki zwierzaków, mounty albo nawet 5 fryzur, rozumiecie zatem jak małe to szanse.
Stąd wzięliśmy to jakkolwiek pod uwagę i nie wykluczyliśmy tej propozycji odgórnie.

Odnośnie Oldschoolowej Skrzyni
Tutaj jest zupełnie podobnie jak wyżej, te same mechanizmy losowości i czasu po którym pula się zmienia.
Jedyna różnica jest taka iż całkowitą pulą są nowe (stare) przedmioty, jest ich masa.. miecz barona, niebiańskie..
Nie musimy brać akurat tych, które wybrano za turniej, nie jest to problem i zbyt duże ograniczenie.

jak dla mnie to powinieneś zrobić nową ankiete i wytłumaczyć jeszcze raz, na chłopski rozum

Opublikowano

@ Admin  Jak nie będą brane pod uwage te, które zostałe wybrane za turniej nie ma problemu, nikt nie zostanie poszkodowany. Tylko niestety @ SiejeZło  tak się podjarał że już wysłał co ma być dodane. Tylko że te twoje zbrojki z PL ma strój madness, ależ szkoda noo :(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...