Skocz do zawartości

Czy jesteś za wprowadzeniem danej skrzyni?  

395 użytkowników zagłosowało

1. 1. Skrzynia Sezonu

• Tak
      258
    • Nie
      95
    • Obojętnie
      42
  2. 2. Oldschoolowa Skrzynia

• Tak
      279
    • Nie
      79
    • Obojętnie
      37
  3. 3. Skrzynia 4Fun

• Tak
      217
    • Nie
      134
    • Obojętnie
      44

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, MemoRi napisał(a):

@ Admin  Jak nie będą brane pod uwage te, które zostałe wybrane za turniej nie ma problemu, nikt nie zostanie poszkodowany. Tylko niestety @ SiejeZło  tak się podjarał że już wysłał co ma być dodane. Tylko że te twoje zbrojki z PL ma strój madness, ależ szkoda noo :(

Ech, wielki mistrzu gry, bo wygrałeś turniej, a cała reszta to NPC. Naucz się odróżniać kolory i skończ płakać. Uwielbiam takich typów z wybujałym, metinowym ego xD. Będzie to będzie, nie to nie – to tylko piksele 

350px-Szata_Ognia_w_grze.png350px-Z%C5%82ote_Ubranie_w_grze.png

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Shiru napisał(a):

A może dodać po prostu do tych skrzynek przedmioty, których właśnie nie ma przy czym zachowana będzie unikalność przedmiotów których nie ma w dużych ilościach np. miecz nieumarłego maga, których bodajże są 2.

Zostaw moj miecz nieumarlego maga bo duszka kacperka na ciebie nasle warty jest cokolwiek tylko dlatego ze jest ich 2 a nie 3 czy 5 :patrickLOL:

Edytowane przez Satanist
Opublikowano
7 godzin temu, MemoRi napisał(a):

Czyli dążymy do tego, że kostiumy (hwang) za turniej już się nie będą niczym wyróżniały od tych co będą w tych skrzyniach. Trochę to nie fair ale jak już większość chce za, to proponuje o dodanie permanentnych wkładów IS PVP żeby zachować tą unikatowość (oczywiście każdy kostium turniejowy nie tylko nasz, żeby ktoś źle nie zrozumiał xD). Z tego co pamiętam to już była propozycja rok temu co do nakładek, kostiumów oldschool i administracja to odrzuciła. Jak ktoś chce hwanga zawsze może wygrać turniej ;)

Według jakiej teorii hwangi ktore sa unikatami dla 8-10 osob za turniej straca wartosc? XD

Opublikowano
7 godzin temu, Admin napisał(a):

Jedyna różnica jest taka iż całkowitą pulą są nowe (stare) przedmioty, jest ich masa.. miecz barona, niebiańskie..
Nie musimy brać akurat tych, które wybrano za turniej, nie jest to problem i zbyt duże ograniczenie.

Ta odpowiedź rzuca nowe światło na tę propozycję. Jeśli ma to być wariant oldschoolowy, być może warto rozważyć rezygnację z efektów specjalnych i świecących animacji, a skupić się wyłącznie na samym kostiumie? :>

1 godzinę temu, CANTIS napisał(a):

Według jakiej teorii hwangi ktore sa unikatami dla 8-10 osob za turniej straca wartosc? XD

Cantis a jak myślisz co stanie się w momencie gdy pojawi się pula fancy świecących + przekładalnych hwangów? Chyba wiadomo co to uczyni z 18oma hwangami które są obecnie na serwerze i mają unikatowy status za wygraną turnieju. 

Jeśli propozycja admina, by nie wprowadzać przedmiotów podobnych do tych wybranych w turnieju, okaże się realna, może to stanowić rozwiązanie, które zadowoli wszystkie strony.

Opublikowano

@ SiejeZło  Nie jestem żadnym mistrzem gry. Po prostu irytuje mnie fakt, że na tym forum zawsze najwięcej do powiedzenia mają osoby, które w ogóle nie biorą udziału w czynnych wojnach gildii. W moim mniemaniu taka osoba z góry jest NPC, nie jest to tylko moje zdanie. Pandora jest od kilkunastu lat kojarzona z najlepszym serwerem w Polsce opartym na wojnach jaki powstał. Nasz powrót na serwerową arenę w połowie października przyczynił się w jakimś stopniu do zwiększenia ilości graczy online.  Zaczęliśmy się mixować między sobą i grać po X wojen dziennie. Przez to inne ekipy to również zauważyły i postanowiły wrócić na serwer i tak to wszystko poszło. Przez cały projekt nie widziałem żeby właśnie w tym okresie było tyle wojen. Śmiało można to nazwać anomalią, która skłoniła administrację na ogłoszenie kolejnego turnieju gdzie padła rekordowa liczba gildii biorąca udział. Co więcej gospodarka się ruszyła (eq, rybki i wszelkie odpały zaczęły schodzić z shopów) także nawet na tym wszystkim casualowy gracz jeszcze skorzystał.

Przechodząc do meritum. Kostiumy za turniej powinny być najbardziej limitowanym i unikatowym przedmiotem w grze (można je zdobyć przez umiejętności danej gildi, a jak wiadomo tego już się nie da kupić) jest to jednak największe wydarzenie na naszym serwerze. Dodanie zbroi z PL czy też hwangów do skrzyni spowoduje z automatu zmniejszenie unikalności tych kostiumów (Maximus, RodzinaKraba i ButyWiatru) bo ktoś będzie mógł sobie coś podobnego wylosować za SM.  Argument z tym, że przecież turniejowe stroje będą się wyróżniały innym kolorem i efektami jest bez sensu bo to nie chodzi tylko o efekty czy te "tesktury" tylko o sam model że można nim grać. Odpowiadając od razu na dociniki w stylu, że Hwang już jest przecież na serwerze, proszę bardzo możecie w nim grać pvp czy wojny jak różnicy nie ma. Szczerze mówiąc jakbyśmy wiedzieli, że jest plan dodania skrzyni i w niej byłby hwangi nie wybralibyśmy takich kostiumów.

• Polubienie 2
  • Smuteczek 1
Opublikowano (edytowane)

pierdol to dodawaj hwangi co polaki maja zarabiac z kostiumów jak ja nie mam to nikt nie  bedzie mial i tak dodacie inne albo bez efektów dodaj cała i elo bedzie fajnie kasa wpadnie za krecenie skrzynka i tyle po temacie ludzie płacza bo im konto stanieje ;3333 

TO JAK TAK JA CHCE KOSTIUM ZA TOPKE ZA HWANGA I CO TEZ MI POWIECIE ZE NIE MOGE GDY TOPKE SIE TRUNIEJ WBIJA NIZ TURNIEJ WYGYWA JAK TO JEST RAZ NA ROK A TURNIEJE Z KOSTIUMAMI MASZ CO 3 TURNIEJE 

Edytowane przez Mash
  • Polubienie 2
Opublikowano
27 minut temu, Discood napisał(a):

Ta odpowiedź rzuca nowe światło na tę propozycję. Jeśli ma to być wariant oldschoolowy, być może warto rozważyć rezygnację z efektów specjalnych i świecących animacji, a skupić się wyłącznie na samym kostiumie? :>

Cantis a jak myślisz co stanie się w momencie gdy pojawi się pula fancy świecących + przekładalnych hwangów? Chyba wiadomo co to uczyni z 18oma hwangami które są obecnie na serwerze i mają unikatowy status za wygraną turnieju. 

Jeśli propozycja admina, by nie wprowadzać przedmiotów podobnych do tych wybranych w turnieju, okaże się realna, może to stanowić rozwiązanie, które zadowoli wszystkie strony.

Od kiedy hwangi (typowo oldschoolowe) maja stac sie hwangami z fancy swieceniami?
1. Nie wiesz nawet jakie rodzaje hwangow beda w obiegu
2. Nie wiesz czy beda w ogole mialy swiecenia
3. Nawet nie dostaliscie zadnego zarysu co bedzie w skrzynkach

Opublikowano
11 minut temu, MemoRi napisał(a):

@ Mash  nikt z nas nie ma zamiaru sprzedawać konta. Mogłeś swojego nie sprzedawać to byś miał teraz hwanga.

Ty tez nie rycz trzeba bylo nie brac hwanga typu darmowy XDDDD

Opublikowano
1 minutę temu, CANTIS napisał(a):

Od kiedy hwangi (typowo oldschoolowe) maja stac sie hwangami z fancy swieceniami?
1. Nie wiesz nawet jakie rodzaje hwangow beda w obiegu
2. Nie wiesz czy beda w ogole mialy swiecenia
3. Nawet nie dostaliscie zadnego zarysu co bedzie w skrzynkach

Prawda, chwilowo to są same domysły. Admin nie określił czy miałyby to być hwangi w stylu Cara czy Królewskiego z Elite czy różnokolorowa wariacja obecnych hwangów. Poczekajmy na uściślenie, ale sama argumentacja za spadkiem ceny z mojej strony jest trafna.

Opublikowano

Poza tym nie rozumiem waszego zdziwienia temat oldschool skrzynek pojawil sie w lutym albo marcu wiec przestancie sie zachowywac jakby info poszlo dopiero teraz

Opublikowano

@ MemoRi  spoko ten kostium za topke to jest gorszy niz czarny bojownik juz to pisałem w innych propozycjach o zmiane jedynie dla czego on jest spoko to ze ma wbite bonusy na stałe a tak to czarny bojownik top

Opublikowano

@ MemoRi odpisali nam ze propozycja bedzie dodana po czasie jak o tym pogadaja i wszystko inne sa wiadomosc ss rozmów wiec no i teraz po czasie dodali popozycje PS: CZEKAM NA CARA

Opublikowano (edytowane)

Szczerze mowiac jakie dredy i stalka to i tak najlepszy set oldschool, kostiumy to fanaberia co by kidy mialy na co wydawac kieszonkowe albo zeby byl sens stania 24/7 na spacji i brylki cos byly warte 

Nie zeby to bylo zle, bo chociaz mam czym handlowac 4fun :patrickLOL:

Edytowane przez Satanist
Opublikowano
Godzinę temu, CANTIS napisał(a):

Poza tym nie rozumiem waszego zdziwienia temat oldschool skrzynek pojawil sie w lutym albo marcu wiec przestancie sie zachowywac jakby info poszlo dopiero teraz

W sumie prawda, był temat gdzie ludzie mogą proponować swoje modele, pomysły na kostiumy itd. No nic, zobaczymy pod koniec tygodnia wyniki ankiety, wszystkie komentarze.. i będziemy dostosowywać propozycje pod dane proporcje, na razie to tylko głosowanie abyśmy wiedzieli w jakim kierunku iść.

Opublikowano

Chłop chce dyktować trendy, bo wygrał grudniowy turniej, ale rozumiem - tyle krwi i potu przelanego od stycznia w końcu się przełożyło i tym samym.. osiągnął już wszystko, gdzie My szarzy wojownicy dopóki nie dostąpimy tego zaszczytu możemy zapomnieć o jakimkolwiek podjęci dyskusji. 

Opublikowano

@ Southside
Czy ja gdzieś napisałem, że tak ma być i chuj? Wyrażam swoje zdanie, wcześniej napisałem, że boss zrobi co będzie uważał. Poza tym bardziej mi zależy żeby zachować prestige tego turnieju i żeby te kostiumy się nie powielały w jakiś tam skrzynkach. Jakby chodziło tylko o mojego hwanga to bym nie wspominał o kostiumach Maximus. Jak już zabłysnąłeś idź być szarym wojownikiem bo sam się tak nazwałeś.

Opublikowano

@ MemoRi  Dla Twojej wiadomości – Hwang już kiedyś był za poziom wbity najszybciej, więc jak według waszego toku rozumowania powinna się czuć taka osoba? Piszesz mi jakiś marny monolog, jakby @ Admin wyżej Cię już wystarczająco nie wyjaśnił. Kiedy byłem w gildii, nikt nie chciał z nami wojny, ale nie będę się przed Tobą tłumaczył, co, gdzie, jak i kiedy. Oceniaj mnie przez pryzmat powrotu na starą Pandorę na dwa tygodnie w oczekiwaniu na nową odsłonę, w której będę NPC bo wolę samotną rozgrywkę. Dlatego kostium za wygrany turniej mi nie groźny. :kekw:

lRbWS0p.png

Opublikowano

Matko święta jaki wylew:pepeCross: Niektórzy powinni zaprzestać używania klawiatury do pisania.

Nigdy nikomu się nie dogodzi w 100% - jedni będą chcieli powrotu starych unikatów ze względu na tą samą ilość czynników przez, które pozostała część ich nie chce.

Faktem jest iż wiele osób kupiło stare i niedostępne przedmioty ze względu na wzrost wartości oraz późniejszy resell i/lub ich unikatowość. Dodając skrzynię z przedmiotami, które miały być już niedostępne każda z tych osób zostanie poszkodowana. Aby do końca nie zniszczyć wartości ww. przedmiotów proponuję dodać skrzynię ze zmienionymi kolorami oraz efektami

Przykład:
jlLPkW2.png

Wydaje mi się iż OG przedmioty będą miały wyższą wartość oraz będą bardziej unikatowe przez wzgląd na mniejszą ilość graczy w tamtym okresie. Jest to propozycja, która powinna zadowolić posiadaczy "OG" przedmiotów ze starych skrzynek oraz osoby, które pożądają danego przedmiotu lecz ich cena przekracza budżet.

Uważam również, że wprowadzenie skrzyni posiadającej przedmioty, które nie zostały zdobyte przez graczy jest dobrym pomysłem, na pewno wiele osób chętnie by uzupełniło swoje sety o brakujące i niemożliwe do zdobycia przedmioty co w późniejszym czasie podniesie wartość pełnego zestawu :patrickNom:

• Polubienie 1
Opublikowano
22 minuty temu, Neron napisał(a):

Matko święta jaki wylew:pepeCross: Niektórzy powinni zaprzestać używania klawiatury do pisania.

Nigdy nikomu się nie dogodzi w 100% - jedni będą chcieli powrotu starych unikatów ze względu na tą samą ilość czynników przez, które pozostała część ich nie chce.

Faktem jest iż wiele osób kupiło stare i niedostępne przedmioty ze względu na wzrost wartości oraz późniejszy resell i/lub ich unikatowość. Dodając skrzynię z przedmiotami, które miały być już niedostępne każda z tych osób zostanie poszkodowana. Aby do końca nie zniszczyć wartości ww. przedmiotów proponuję dodać skrzynię ze zmienionymi kolorami oraz efektami

Przykład:
jlLPkW2.png

Wydaje mi się iż OG przedmioty będą miały wyższą wartość oraz będą bardziej unikatowe przez wzgląd na mniejszą ilość graczy w tamtym okresie. Jest to propozycja, która powinna zadowolić posiadaczy "OG" przedmiotów ze starych skrzynek oraz osoby, które pożądają danego przedmiotu lecz ich cena przekracza budżet.

Uważam również, że wprowadzenie skrzyni posiadającej przedmioty, które nie zostały zdobyte przez graczy jest dobrym pomysłem, na pewno wiele osób chętnie by uzupełniło swoje sety o brakujące i niemożliwe do zdobycia przedmioty co w późniejszym czasie podniesie wartość pełnego zestawu :patrickNom:

Zmiany kolorów prędzej czy później będą i tak jedynym wyjściem, koniec końców braknie modeli :patrickLOL:.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...