Skocz do zawartości

Czy jesteś za wprowadzeniem danej skrzyni?  

395 użytkowników zagłosowało

1. 1. Skrzynia Sezonu

• Tak
      258
    • Nie
      95
    • Obojętnie
      42
  2. 2. Oldschoolowa Skrzynia

• Tak
      279
    • Nie
      79
    • Obojętnie
      37
  3. 3. Skrzynia 4Fun

• Tak
      217
    • Nie
      134
    • Obojętnie
      44

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Admin napisał(a):

Zmiany kolorów prędzej czy później będą i tak jedynym wyjściem, koniec końców braknie modeli :patrickLOL:.

W sumie zawsze można pozmieniać coś więcej niż tylko kolory i efekty

PS.

badYkkd.jpeg :pepePrayge:

• Haha 1
Opublikowano

Na opcję nr. 1 powinny odpowiadac osoby, ktore juz posiadaja takowe przedmioty. W przypadku jakichs talizmanow, podzielonych dusz etc. wartosc drastycznie by spadala z kazdym kolejnym itemem. 

• Polubienie 1
Opublikowano

Dodanie tych samych starych limitowanych przedmiotów jest bardziej kiepskim pomysłem, niż dobrym, a wyniki ankiety nie powinny nikogo dziwić. Większość nowych graczy będzie na tak, bo niby czemu mieliby nie chcieć mieć jakiejś nawet marginalnej szansy na przedmioty, których normalnie nigdy by nie zdobyli. Na nie głosuje jak widać również po postach filar Pandory, którzy grają tutaj od dawna i nie są jedno czy dwu miesięczną przygodą jak większość aktualnego s2, dlatego porównywanie wyników głosowania i skupianie się tylko na tym patrząc długofalowo w tym konkretnym temacie nie ma takiego sensu jak może się wydawać.

Przemyślenie dodania takiej skrzyni, gdzie można będzie zdobyć same itemy, które nigdy wcześniej nikomu nie poleciały jest jakimś rozwiązaniem jeśli już się nad czymś takim zastanawiać. Jedyny problem jaki tutaj widzę to fakt, że będzie tego niewiele.

16 godzin temu, Shiru napisał(a):

A może dodać po prostu do tych skrzynek przedmioty, których właśnie nie ma przy czym zachowana będzie unikalność przedmiotów których nie ma w dużych ilościach np. miecz nieumarłego maga, których bodajże są 2.

I zostawta też mój miecz maga, żeby go kupić 3 tygodnie głodowałem lol :kekw: :kekw:

• Polubienie 2
  • Podziękowanie 1
Opublikowano
18 godzin temu, Satanist napisał(a):

Zostaw moj miecz nieumarlego maga bo duszka kacperka na ciebie nasle warty jest cokolwiek tylko dlatego ze jest ich 2 a nie 3 czy 5 :patrickLOL:

W sensie… miałem na myli dodanie do skrzynek z przedmiotami których nie ma wgl, a pominąć właśnie takie przedmioty których jest mało, podzielonej M kostium, nieumarłego maga mieczyk itp itd

Opublikowano

Jako Polak - nie znam się, ale wypowiem się … 

Co do tego nie mam pewności, ale czy kostiumy za wygrane turnieje ( chodzi o te hwangi ) to wszystkie gildie mają takie same? Jeśli tak to też lipa.. spoko opcją byłoby gdyby za wygrany turniej owszem - był kostium HWANG , ale każda gildia miała różniący się kolorem textur oraz efektami.   To mógłby nadać jeszcze większej atrakcyjności tym przedmiotom. Jeżeli jednak jest inaczej to nie było tematu.. 

Opublikowano

Jak będzie dodana możliwość wydropienia limitek to ich unikalność będzie porównywalna z tymi stałymi. Bez sensu, równie dobrze można by usunąć idee limitek i zostawiać skrzynki na zawsze.

Opublikowano

Doceniam otwartość na propozycje i możliwość dyskusji. Jeśli chodzi o nowe rodzaje skrzyń, osobiście jestem neutralny – nie mam nic przeciwko ich wprowadzeniu. Rozumiem, że powrót starszych „unikatów” może budzić obawy wśród handlarzy, ale wydaje mi się, że ich długoterminowa sytuacja nie ulegnie pogorszeniu. Wprowadzenie takich skrzyń po prostu znormalizuje ceny tych przedmiotów, które teraz bywają absurdalnie wysokie. Nie zniknie całkowicie wartość tych przedmiotów, bo nadal pozostanie element losowości w zdobywaniu ich z puli.

Chciałbym jednak zwrócić uwagę na coś innego. Uważam, że limitowane przedmioty, takie jak kostiumy czy nakładki, powinny być przede wszystkim dostępne jako nagrody za osiągnięcia w grze, czyt. wygranie turnieju. Takie podejście bardziej motywuje graczy do aktywności i rywalizacji, niż losowanie ich w skrzyniach lub udostępnianie za "sm".

Skrzynie tego typu mogą być dodatkiem, ale warto zadbać o balans – unikatowe przedmioty powinny pozostać rzadkimi i prestiżowymi nagrodami, które zdobywa się wysiłkiem, a nie wyłącznie szczęściem lub płatnością.

W dniu 8.01.2025 o 13:22, MemoRi napisał(a):

@ Southside
Czy ja gdzieś napisałem, że tak ma być i chuj? Wyrażam swoje zdanie, wcześniej napisałem, że boss zrobi co będzie uważał. Poza tym bardziej mi zależy żeby zachować prestige tego turnieju i żeby te kostiumy się nie powielały w jakiś tam skrzynkach. Jakby chodziło tylko o mojego hwanga to bym nie wspominał o kostiumach Maximus. Jak już zabłysnąłeś idź być szarym wojownikiem bo sam się tak nazwałeś.

Dlaczego możesz czuć się niekomfortowo?

• Utrata wyjątkowości nagrody:

• Jeśli wygrałeś turniej i zdobyłeś oldschoolowy kostium z efektami, prawdopodobnie czułeś, że to wyjątkowa nagroda, symbol Twoich umiejętności i wysiłku. Wprowadzenie skrzynki, która daje możliwość zdobycia podobnego przedmiotu, może sprawić, że Twoja nagroda wydaje się mniej prestiżowa, bo staje się bardziej dostępna.
  • Zaburzenie ekskluzywności:
    • Turniejowy kostium był postrzegany jako coś unikatowego – znak wygranej. Jeśli gracze mogą teraz zdobyć podobny przedmiot (choćby przez losowanie), Twoja nagroda przestaje być czymś wyjątkowym, co mogło być dla Ciebie ważnym wyróżnikiem.

Co mogliby zrobić twórcy gry, aby zminimalizować Twój dyskomfort?

• Wyraźne odróżnienie nagród turniejowych od skrzyń:

• Dodać specjalny opis, np. „Unikatowy Kostium Zwycięzcy Turnieju” lub „Kostium z Efektami – Edycja Turniejowa”.
    • Dodać unikalne efekty do wersji turniejowej, których nie ma w skrzyniach.
  • Zachowanie limitacji w skrzyniach:

• Twórcy mogliby wprowadzić do skrzyń podobne kostiumy, ale z drobnymi różnicami (np. mniej intensywne efekty, inna kolorystyka), by podkreślić, że turniejowy przedmiot nadal pozostaje wyższej klasy.
  • Zaproponowanie rekompensaty:

• Jeśli skrzynki zostały wprowadzone później, twórcy mogliby zaoferować zwycięzcom turnieju dodatkową nagrodę (np. alternatywny kostium lub unikalny efekt), by wynagrodzić zmniejszoną wyjątkowość pierwotnej nagrody.

Twoje uczucie niekomfortu jest naturalne, bo unikatowość Twojej nagrody mogła zostać częściowo podważona. Jednak warto pamiętać, że Twoje osiągnięcie jako zwycięzcy turnieju jest czymś, czego losowość skrzynek nie zastąpi. Jeśli nagrody turniejowe są odpowiednio wyróżnione, nadal masz powód do dumy, a prestiż Twojego sukcesu pozostaje widoczny w społeczności graczy. 😊
:cat3:

Opublikowano

SIEEMKA NO TO JA TAK MÓWIĘ ŻE TE SKRZYNIE TO SPOKO ALE TE CENY TO JAKIEŚ ZUPEŁNIE POJEBANE TO TRZEBA Z NORMALIZOWAĆ ZEBY LUDZIE NIE PŁACILI KURWA ZA JEDEN PRZEDMIOT ZAMIAST ZA MIESZKANIE W OGÓLE A TE KOSTIUMY TO HAAHAHAHAHAHAHAHAAA TO JAKIEŚ DNO NIKT TEGO NIE BĘDZIE CENIŁ JAK ZACZNĄ DAWAĆ ZA WYGRANĄ LUB W OGÓLE JAKIEŚ SKRZYNIE ZACZNĄ ZALEWAĆ JAKIEŚ RANDOMOWE KURWA NAGRODY TO NIKT NIE BĘDZIE SIĘ STARAŁ ALE Z TEGO KURWA TYLKO CI CO GRAJĄ DUŻO TO WYGRYWAJĄ NO A SKRZYNI TO JAKIEŚ DODATKI ZABIERZCIE TE KURWA EFEEKTY I KOLORY NA PIERDOLONY TYLKO NIE ZAMIEŃCIE TEGO W ŻADNĄ LOTA NIECH BĘDĄ ALLE W SUMIE NO CO Z TYM POMYŚLEĆ JAK ZA DUŻO TO WOGÓLE NIE BĘDZIE NICZEGO ZOSTAWCIE TO ALE BEZ SPAMU KURWA!

• Polubienie 2
  • Zmieszany 1
Opublikowano

Najlepsze jest to że pewnie 80% osób które głosują nie będą grały dłużej niż 3 msc, a ci co planują/grają długo stracą na to ochotę.

Opublikowano
W dniu 8.01.2025 o 01:38, MemoRi napisał(a):

@ SiejeZło  osiągnij coś na tym serwerze i mnie nawet nie irytuj. Postaw się w mojej sytuacji i zastanów się czy też tak samo byś pisał w tym momencie.  Myślisz, że turniej się wygrywa tak o pstryknięciem palca?
Nie masz nawet zielonego pojęcia ile trzeba poświęcić żeby to osiągnąć. Także zdanie jakiegoś randoma z pod rybaka nie powinno być brane pod uwagę.

Nie no to jest hit co Ty piszesz. Udało Ci sie wygrać jakis turniejek na koniec serwisa i się spuszczasz HAHAHA Patrzac na twoje wypociny to ewidetnie jest to twoje osiagniecie zyciowe WYGRAC TURNIEJ W METINIE XD juz chyba zapomnieliscie jak NF nie wychodzilo z 30 podczas wojny. Otrząśnij sie i zejdz na ziemie, wyjdz do ludzi na osiedle pomoze ci to bo ego wyjebalo. 

Opublikowano

Podsumowanie

Dziękujemy wszystkim za oddane głosy oraz udział w "debacie", na pewno pomogło to wyciągnąć wnioski.
Analizując wyniki ankiety oraz zawziętą dyskusję użytkowników podjęliśmy mamy nadzieję odpowiednią decyzję.

Skrzynia Sezonowa zostanie wprowadzona, ale będzie zawierać tylko i wyłącznie nowe zestawy kosmetyczne.
Pojawi się ona już niebawem i będzie dostępna aż do fuzji, a jej zawartość będzie samoistnie losowana co kilka godzin.

Oldschoolowa Skrzynia zostanie wprowadzona, będzie zawierać klasyczne, ale nieużywane wcześniej modele.
Pojawi się ona prawdopodobnie na stałe po fuzji serwerów, a jej zawartość będzie samoistnie losowana co kilka godzin.

Skrzynia 4Fun się nigdy nie pojawi, a wszelkie modele humorystyczne będą wyłącznie do działań marketingowych oraz wydarzeń.

• Polubienie 4
  • Admin zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...